Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΠΡΩΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ 2020
Α & Β ΤΑΞΕΙΣ


Τα πρωτάκια και τα δευτεράκια μας σήμερα το πρωί μαζεύτηκαν στο αμφιθέατρο με τις δασκάλες τους και  με την κ. Αφροδίτη Νικολοπούλου της Ειδικής Αγωγής και την κ. Εύη Νικηφορίδου, υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, που επιμελήθηκαν τη συγκεκριμένη δράση. Τι κάνανε ακριβώς;



  • ·        Μάθανε τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός, το bullying, και εκφράσανε απόψεις, διαπιστώσεις, εμπειρίες τους.
  • ·        Είδανε ένα παραμύθι για τον πολύχρωμο ελέφαντα Έλμερ και κουβεντιάσανε επάνω στο θέμα της διαφορετικότητας και για το πώς αυτή σχετίζεται με το bullying.




  • Αργότερα, κατασκεύασαν και έναν δικό τους Έλμερ, χρησιμοποιώντας πλαστικά καπάκια σε πολλά χρώματα!







  • ·        Παρακολούθησαν ένα ακόμα βίντεο, φτιαγμένο από παιδιά ενός σχολείου, όπου εκτυλίσσονταν μια συνηθισμένη περίπτωση απομόνωσης και περιθωριοποίησης  ενός παιδιού. Στη συνέχεια κλήθηκαν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις ιδέες τους και οι απαντήσεις τους ήταν πράγματι εντυπωσιακές!




  • ·        Τέλος, παίξανε το παιχνίδι με τα μήλα, όπου διαπίστωσαν πως το εσωτερικό του παιδιού, η καρδιά του, η ψυχή του, πληγώνεται όταν υφίσταται προσβολές, χτυπήματα, απομόνωση, κλπ. 




 Ελπίζουμε ότι η στάση των μικρών μαθητών μας θα αλλάξει προς το καλύτερο, ειδικά τώρα που τους υποσχεθήκαμε βραβεία σε όποιους εντάξουν τα πιο μοναχικά παιδιά στην παρέα τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.