Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

 Στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου 2023), οργανώθηκαν από τη σχολική βιβλιοθήκη μας κάποιες δράσεις. (Θεωρούμε ότι η παγκόσμια ημέρα λειτουργεί ως αφορμή και δεν είναι αποκλειστικά δεδομένο ότι όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται εκείνη μόνο την ημέρα, αλλά σε χρόνο που υπάρχει δυνατότητα.)

Υλοποίηση πρώτης δράσης σήμερα στο σχολείο: Κυνήγι Θησαυρού με βιβλία με την Ε2 τάξη. Τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες αναζήτησαν ανάμεσα σε πολλούς τίτλους βιβλίων, σε διάφορους χώρους του σχολείου, να βρουν 10 ζητούμενα βιβλία. Συνεργάστηκαν με αληθινό ενθουσιασμό και εφευρετικότητα, συναγωνίστηκαν με ευγένεια και ήρθαν σε επαφή με βιβλία που πιθανόν τους κέντρισαν το ενδιαφέρον. Στο τέλος έλαβαν ως δώρο ολοκαίνουρια χρωματιστά βιβλία για τις ομάδες τους.

Οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις που θα ακολουθήσουν είναι:

  • Κυνήγι θησαυρού με τις τάξεις Δ και Ε1. 
  • Παρουσίαση μικρών εικονογραφημένων βιβλίων που έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές όλων των τάξεων. Η παρουσίαση θα γίνει κατά τάξη αλλά και διαδικτυακά, στο blog του σχολείου. 
  • Επίσκεψη στη Γ τάξη της Καστοριανής εικονογράφου κ. Μερόπης Σωτηροπούλου Μάγγελ, η οποία θα ενημερώσει τα παιδιά για την εικονογράφηση των βιβλίων και θα τους απασχολήσει με δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο Ο ΝΕΡΕΝΙΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, το οποίο ήδη έχουμε διαβάσει και συζητήσει στην τάξη.
  • Επίσκεψη της Ε2 τάξης στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο Βιβλιολογείο, όπου οι μαθητές θα συμμετέχουν σε βιωματικό σεμινάριο - εργαστήριο σχετικά με την εξέλιξη της τυπογραφίας και της βιβλιοδεσίας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ Ευθυμίας Παπαγεωργίου στις 5/5/2023.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.