Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΕΛΕΝΗ ΒΛΙΩΡΑ

 Σήμερα, ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), είχαμε τη μεγάλη χαρά να συναντήσουμε διαδικτυακά τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Ελένη Βλιώρα και να συζητήσουμε μαζί της τόσο για το τεράστιο αυτό θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και το θέμα της συγγραφής βιβλίων και φυσικά τη φιλαναγνωσία. Όλα πολύ ενδιαφέροντα για τους μαθητές της Ε και Στ που συμμετείχαν στη δράση.  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..

Στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας διαβάσαμε το βιβλίο της κ. Βλιώρα «Ο Γιάννης, ο Γιάννος, ο Μ.Α.Υ.Ρ.Ο.Σ. κι εγώ», ένα από τα βιβλία που μας χάρισαν για τη βιβλιοθήκη μας οι εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ. Τα παιδιά λάτρεψαν κυριολεκτικά το βιβλίο, ταυτίστηκαν με τους ήρωές του, είδαν σε αυτό βιώματά τους και συναισθήματα που είχαν νιώσει οι ίδιοι. Με λαχτάρα περίμεναν να γνωρίσουν τη συγγραφέα και έγραψαν ή ζωγράφισαν πράγματα, εμπνευσμένοι από το βιβλίο. Η κ. Ελένη Βλιώρα με τη σειρά της, αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να φτιάξει μια όμορφη παρουσίαση με βάση τη δουλειά των παιδιών. Την παρουσίαση μπορείτε να δείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: 

Παρουσίαση έργων των μαθητών πάνω στο βιβλίο

Στη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης τα παιδιά πήραν μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη από τη συγγραφέα, η οποία, με τη δεύτερη ιδιότητά της, αυτή της δασκάλας και διευθύντριας σχολείου, τους μιλούσε ζεστά, κατανοητά και με πολλή αγάπη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι πηγή έμπνευσης για τα παιδιά, ώστε να αγαπήσουν το διάβασμα και - γιατί όχι; - το γράψιμο βιβλίων…








Υ.Γ. Ως υπεύθυνη βιβλιοθήκης, ζητώ συγνώμη από τα παιδιά των οποίων οι εργασίες δε συμπεριελήφθησαν είτε εκ παραδρομής είτε λόγω απώλειας κατά τις εργασίες βαψίματος στο χώρο της βιβλιοθήκης….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.